4. Ev Tekstili Yarışması

Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Araştırma görevlisi Esra Yarar Bursa’da   Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen ‘Türkiye Ev Tekstili Tasarımı Yarışmasın da Koltuk (Döşemelik Kumaş)  kategorisinde  “Evimizin Şıklığı Örme” konulu çalışmasıyla 1. Olmuştur.

Gençler ve profesyonel tasarımcıların teşvik edilerek, sektörel rekabet gücünün artırılması ve uluslararası pazarda moda ve trend oluşturabilecek tasarımların ortaya çıkarılması amacıyla bu yıl 4’üncüsü yapılan ‘Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’na dereceye giren eserler, Merinos AKKM ‘de sergilenmiştir. 2011 yılında 121, 2012 yılında 223, 2013 yılında 424 eserin katıldığı yarışmaya, bu yıl ise 530 eser başvurusu yapılmıştır. Yatak, banyo, perde ve koltuk kategorilerinde yapılan yarışmada, her kategoride dereceye girenlere para ödüllerinin yanısıra  inovatif ürünün seçildiği  yarışmada, ayrıca Ekonomi Bakanlığı desteğiyle yurtdışında 2 yıl eğitim imkanı sağlanmaktadır.